Geannuleerd: Concert ‘Het Odayin Trio’ in Almelo

Wegens nieuw maatregelen omtrent het coronavirus sluit Theater Hof 88 haar deuren tot 6 april 2020. Hierdoor zal het concert op 27 maart ook niet doorgaan. 

Vrijdag 27 maart, 19:30 – 20:45 uur

Kapel Hof 88, Almelo

7,50 euro entree

 

Het Odayin trio werd in 2015 opgericht door Hrayr Ter-Sargsyan, Hanke Scheffer en Noam Staal. Sindsdien treden ze door heel het land op. In 2018 debuteerde het trio op radio 4 Opium, met werken van Frank Martin en Bedrich Smetana. De naam Odayin betekent lucht en is een verwijzing naar de Armeense achtergrond van de violist, Hrayr.

Het trio legt zich toe op pianotrio’s uit verschillende stijlperiodes, van klassiek tot vroegmodern, van Mozart en Beethoven tot de 20ste eeuw.

Tijdens het concert op 27 maart zullen zij een stuk van Beethoven en een stuk van Johannes Brahms ten gehore brengen.

Over de muzikanten:

Hanke Scheffer (piano)

Hanke Scheffer (1994) behaalde in 2016 haar diploma voor de Bachelor Klassiek Piano. Zij studeerde bij Frank Peters aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Momenteel volgt ze haar Masterstudie bij Frank van de Laar.

Hanke ontving lessen van onder andere Willem Brons, Håkon Austbø en Pascal Devoyon. Met haar piano duo Laverman & Scheffer speelt ze voornamelijk hedendaagse klassieke muziek.

 

Hrayr Ter-Sargsyan (viool)

Hrayr Ter-Sargsyan is geboren in Armenië. Hij woont nu 10 jaar in Nederland. Hij won diverse prijzen. Drie jaar geleden studeerde hij af aan het conservatorium in Zwolle. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Daniel Rowland, Pyotr Tarcholik, Moshe Hammer en Benzion Shamir. Hrayr is lid van het Libero Strijkorkest en hij is regelmatig vervanger bij het Van Wassenaer Consort. Daarnaast is Hrayr als viooldocent verbonden aan Kaliber Kunstenschool waar hij met veel plezier aan kinderen en volwassenen les geeft.

 

Noam Staal (cello)

Noam Staal (1987) begon op zesjarige leeftijd met cello spelen. Hij studeerde in Den Haag en Amsterdam, brak zijn cello studie tijdelijk af, haalde een bachelor in geschiedenis, en keerde terug naar de muziek, naar het conservatorium van Zwolle waar hij in 2017 zijn master afrondde bij docent Karlien Bartels.

Noam Staal is mede-oprichter van het Libero strijkorkest, speelt als freelancer bij verschillende andere orkesten, geeft zo veel mogelijk kamermuziek concerten, dirigeert een klein strijkorkest in Zwolle en geeft met veel plezier celloles. In November 2019 speelt hij met de Nederlandse Reisopera Tchaikovskis meesterwerk Jevgenn Onegin.