Fiddly Fun

Let op!

Voor leerlingen onder de 21 jaar zijn de tarieven, voor alle instrumenten, op te vragen bij de muziekvereniging in uw woonkern (proeflessen zijn altijd gratis!).
Na inschrijving brengt Kaliber Kunstenschool u in contact met de vereniging voor verwerking van de inschrijving.
Ook kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen voor meer informatie met de desbetreffende vereniging.
Klik hieronder op de knop ‘meer informatie’.

Meer informatie

Het ensemble is geschikt voor kinderen die net beginnen met vioolspelen, tot 2 jaar les. Er zijn 2 instroommomenten: start van het schooljaar (augustus/september) en start van het nieuwe kalenderjaar (januari). Op de repetitie wordt gekeken wat iedereen kan en aan de hand daarvan krijg je muziek mee naar huis.  

In de wekelijkse repetitie worden de basisvaardigheden aangeleerd van het samenspelen met andere strijkinstrumenten: houding controle, zuiverheid, tellen, streekvaardigheid en dynamiek.  Ook wordt er gezongen om het gehoor te ontwikkelen. Het plezier en trainen van zelfvertrouwen in een groep staat voorop. In een ontspannen en vrolijke sfeer wordt het plezier van samen muziek maken ontwikkeld!

Door middel van kleine opdrachtjes en spelletjes wordt gewerkt aan het ontwikkelen van de vaardigheden die een kind nodig heeft om samen met anderen te kunnen musiceren. Er zijn altijd ongeveer 5 stukjes van verschillende muziekstijlen waaraan gewerkt wordt. De noten moeten goed zijn, ze moeten tellen, dezelfde kant op leren strijken, elkaar helpen als iemand onderweg ‘de weg kwijt raakt’ en rekening houden met een ander. We werken altijd naar een optreden van toe. Dit kan een kerstconcert zijn, de strijkersdag of bijvoorbeeld het open huis. Daarom wordt er ook gewerkt aan podiumpresentatie. Hieronder verstaan we onder andere je opkomst, hoe je je gedraagt, hoe we ons kleden zodat we een eenheid zijn en hoe we het bedanken voor applaus. Er wordt altijd hard gewerkt op de repetities en we hebben zeer veel plezier. Als de kinderen klaar zijn in dit ensemble kunnen ze gemakkelijk doorstromen naar een volgende.

Sorry, we hebben geen cursussen gevonden die voldoen aan je zoekopdracht. Pas je zoekopdracht aan de linkerkant van deze pagina aan, of ga terug naar het cursusaanbod.
U kunt ook per e-mail of telefoon contact met ons opnemen.

Postcode prijscheck

We vragen je postcode om de juiste tarieven te kunnen tonen. De tarieven kunnen per gemeente wat variëren i.v.m. subsidies die gemeenten beschikbaar stellen.

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

21- € 21+ €

Postcode prijscheck

Vul hier je postcode in voor de prijzen binnen jouw gemeente.

Prijzen opvragen

Er is iets misgegaan. Probeer het later nog eens of vul een andere postcode in.

Kunnen we je helpen?