Vacature: Teamleider Studio15

Studio15 zoekt een inspirerend Teamleider voor 8-24 uur per week, locatie Oldenzaal

Help jij jongeren mee om hun dromen waar te maken?

Heb jij de kwaliteiten om ons team te begeleiden in het verder uitbouwen van een plek waar jongeren zich thuis voelen en hun talenten kunnen ontwikkelen?

De functie en het team
Als inspirerend manager voor Studio15 geef je coachend leiding aan creatieve coaches en indirect aan vrijwilligers. Bij Studio15 kunnen jongeren werken aan hun toekomstperspectief onder begeleiding van creatieve coaches en jongerenwerkers.

Veel activiteiten zijn in de avonduren, dus in deze functie werk je op wisselende tijden, overdag, s’ avonds en/of in het weekend.

Wat wordt er van jou verwacht?

Met jouw positieve instelling en je transparante werkwijze voorzie jij jouw medewerkers van de benodigde informatie en begeleiding. Je geeft de grote lijnen aan zodat jouw team deze naar concrete acties weet te vertalen. Samen zorgen jullie ervoor dat Studio15 nog meer die veilige plek wordt waar jongeren hun creativiteit onder professionele begeleiding kunnen uiten.

 • Je stelt samen met je team het jaarplan op, realiseert samen de gestelde doelen en je zorgt voor de periodieke rapportage.
 • Je stelt jaarlijks de begroting op, bewaakt deze en stuurt indien nodig bij. Ook verzorg je de administratie.
 • Je signaleert kansen voor sponsoring, fondsenwerving en subsidies, vraagt deze aan en handelt de verantwoording af.
 • Samen met je leidinggevende onderhoud je contacten met partners op o.a. het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn.
 • Je bewaakt de culturele, sociale en facilitaire kwaliteit van onze dienstverlening op de locatie en bewaakt de kwaliteit van jouw eigen culturele expertise op regionaal niveau.

Daarnaast ben je binnen de locatie verantwoordelijk voor veiligheid in de breedste zin van het woord.

Wat vragen wij?

Studio15 is een sterke combinatie tussen jongerenwerk en creatief coachen. We vragen iemand met expertise in het culturele domein. Jij weet hoe je het beste in je team naar boven kunt halen en hebt ruime ervaring als coach. Onze leidinggevende stijl is vooral coachend en dat gaat jou goed af. Je krijgt de ruimte om je hierin te ontwikkelen.

Daarnaast zien wij graag terug:

 • Een afgeronde hbo-opleiding
 • Kennis van en ervaring in de inzet van cultuur als middel in het sociale domein
 • Kennis van en ervaring met sponsoring, fondsenwerving en subsidieaanvragen

Je beschikt over een relevant netwerk in onderwijs, cultuur, sport of welzijn.

Studio15 Talenthouse

Studio15 is in Almelo al jaren de plek voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar om hun talenten te ontwikkelen en dromen waar te maken. Enschede is afgelopen jaar gestart met een locatie en na de zomer gaan we ook van start vanuit een supermooie locatie in Oldenzaal!

Studio15 biedt workshops en masterclasses waar jongeren gratis aan kunnen deelnemen. Daarnaast kunnen jongeren kosteloos gebruik maken van al onze ruimtes, zoals de dansstudio, fotostudio, multimediaruimte, opnamestudio en podiumzaal. Ook biedt Studio15 gratis werk- en kantoorplekken aan creatieve, ondernemende jongeren. Studio15 Almelo organiseert en faciliteert tevens diverse evenementen en verhuurt ruimtes aan organisaties en particulieren.

Studio15 is een project van Kaliber Kunstenschool in samenwerking met Avedan (Almelo), Metropool (Enschede) en Impuls (Oldenzaal).

Welkom bij Kaliber Kunstenschool
Kaliber Kunstenschool is de grootste organisatie voor cultuureducatie in Twente. We ervaren dagelijks dat muziek, dans, beeldende kunst en theater mensen plezier, groei en trots brengt en mensen met elkaar verbindt. We zijn ervan overtuigd dat daarmee onze samenleving iedere dag weer mooier wordt. Wij ontwikkelen aantrekkelijke professionele educatieve programma’s en bieden vele activiteiten, lessen en workshops aan particulieren, scholen, het bedrijfsleven, welzijnsorganisaties en andere organisaties. Dit doen we binnen drie programmalijnen:

 • cultuureducatie binnen het onderwijs
 • cultuureducatie in de vrije tijd
 • cultuureducatie binnen het sociaal domein

Wat bieden wij?

Dit is jouw kans om samen te werken met enthousiaste en betrokken collega’s in een inspirerende organisatie in ontwikkeling waar positief ingestelde mensen goed tot hun recht komen. Je krijgt bij ons alle kans om je verder te ontwikkelen.

Onze medewerkers zijn betrokken en enthousiast en we bieden ruimte om inhoudelijk en commercieel mee te bouwen aan de resultaat- en vraaggerichte ontwikkeling van onze organisaties.

We bieden een jaarcontract en een salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao Kunsteducatie (schaal 10), met een maximum van bruto € 4.500,- per maand (op fulltime basis/36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden wij onder meer:

– een pensioenregeling volgens PFZW

– eindejaarsuitkering volgens de cao KE (momenteel 5% van het bruto jaarloon)

– de intentie tot een langdurige samenwerking

Geïnteresseerd?
Reageren kan tot en met 25 augustus 2022 via sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl.
Voor vragen over de functie kun je terecht bij Encarnita Sánchez  (06-13765652) of over de procedure bij Annette Brugman (sollicitaties@kaliberkunstenschool.nl). In verband met de vakantie kan het zijn dat het even duurt voor je reactie krijgt. Voor meer informatie check onze websites: www.kaliberkunstenschool.nl en www.studio15almelo.nl.