Vooropleiding Conservatorium

Heb jij passie voor muziek, wil je graag een muziekvakopleiding volgen en ben je tussen de 14 en 21 jaar? Dan is de vooropleiding die je bij Kaliber Kunstenschool kunt volgen perfect! Met onze speciale theorie- en praktijklessen kun jij je optimaal voorbereiden op een toelating voor een muziekvakopleiding.

ArtEZ Connected

Wij zijn connected partner van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Onze cursussen sluiten daarom naadloos aan op de toelatingseisen voor de volgende studierichtingen bij ArtEZ:

  • Popacademie
  • MediaMusic
  • Docent Muziek
  • Muziektherapie

Als connected partner hebben we nauw contact met ArtEZ over de inhoud van de cursussen. Het geeft ook de mogelijkheid mee te doen bij diverse masterclasses en  andere activiteiten die door ArtEZ worden aangeboden. Daarnaast kan er ook gewerkt worden in de ArtEZ studio’s.

Bij interesse kun je een mail sturen naar connected@kaliberkunstenschool.nl met vermelding van je voor- en achternaam, geboortedatum en telefoonnummer.

De volgende vooropleidingen worden aangeboden bij Kaliber:

Instrumentale / vocale vooropleiding

Voor alle enthousiastelingen met een passie voor muziek! Wie wil er niet van een hobby zijn werk maken?

Als vooropleiding instrumentaal / vocaal volg je wekelijks instrumentale (op elk gewenst instrument) of vocale les in diverse zangstijlen bij Kaliber Kunstenschool. Als deelnemer aan de vooropleiding mag je ook deelnemen aan de exclusieve workshops en masterclasses bestemd voor de leerlingen van onze talentenklassen. Als connected partner van ArtEZ mogen deelnemers aan de vooropleiding deelnemen aan diverse activiteiten van ArtEZ.

Naast Instrumentale /vocale opleiding volg je een programma voor Algemene Muziektheorie. Op aanvraag is er de mogelijkheid aan je instrumentale/vocale vaardigheden te werken. Vooral het bespelen van een toetsinstrument verruimt je mogelijkheden. Kaliber biedt ook ruimte om, buiten de lessen, gebruik te maken van de faciliteiten om te studeren en te werken aan je opdrachten. Zo kun je je ook buiten de lessen flink doorontwikkelen.

MediaMusic

Je hebt passie voor muziek, techniek en media? Je wilt er zelfs je beroep van maken? Kaliber Kunstenschool heeft daarvoor de perfecte op maat gemaakte vooropleiding die jou de basiskneepjes van het vak gaat bijbrengen.

De computer is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Het muziekprogramma is jouw instrument. Je moet de software, hardware en productietechnieken zo goed beheersen dat je handelingen automatisch gaan, dan wordt het echt interessant en vooral leuk.

Vanaf begin september starten we met het volgende programma. Daarin komen alle aspecten aan bod die je nodig hebt om je goed voor te bereiden op de opleiding MediaMusic. Docenten uit de beroepspraktijk helpen je al coachend je talenten te ontwikkelen en je klaar te stomen voor de toelating bij de opleiding MediaMusic.

Bij het vak MediaMusic ga je aan de slag met diverse soorten muzieksoftware en de vele mogelijke toepassingen. Je leert jouw muziekproducties naar een next level te tillen wat betreft schrijven, programmeren, arrangeren, sound-design, microfonering, mixing en mastering. Ook maak je een aantal uiteenlopende producties die je voor jouw toelating kunt gebruiken. Buiten dat gaan we je natuurlijk ook zo goed mogelijk voorbereiden op het toelatingstraject.

Naast de specifieke kennis van MediaMusic volg je een programma voor Algemene Muziektheorie. Op aanvraag is er de mogelijkheid om ook aan je instrumentale/vocale vaardigheden te werken. Vooral het bespelen van een toetsinstrument verruimt je mogelijkheden. Kaliber biedt ook ruimte om, buiten de lessen, gebruik te maken van de faciliteiten om te studeren en te werken aan je opdrachten. Zo kun je je ook buiten de lessen flink doorontwikkelen.

Muziektheorie

Muziektheorie is ook te volgen los van de instrumentale/vocale of MediaMusic vooropleiding. Kaliber biedt een opleiding theorie aan, met als doel, om met succes een toelatingsexamen aan een conservatorium te kunnen doen. De jaarlijkse opleiding bestaat uit 30 wekelijkse lessen. Elk jaar kun je weer meedoen, om je te blijven ontwikkelen.

De methode Muziektheorie is speciaal ontwikkeld voor de vooropleiding. Op geheel eigentijdse wijze werk je in groepsverband aan je algemene theoretische kennis, krijg je een trainingsprogramma voor je gehoorontwikkeling en verruimen we je inzicht in de muziek.

Aanmelding en toelating

Je kunt je aanmelden via connected@kaliberkunstenschool.nl, onder vermelding van je voor- en achternaam, geboortedatum en telefoonnummer.

Bij aanmelding vragen we een motivatie en word je uitgenodigd voor een intakegesprek om een indruk te krijgen van je ingangsniveau. Verder gaan we je motivatie bespreken en starten met een persoonlijk ontwikkelingsplan. Het gaat tenslotte om jouw ontwikkeling en vooral jouw muziek.

Kosten

De kosten worden vastgesteld na het intakegesprek. Hier wordt namelijk een pakket op maat samengesteld, dat past bij jouw wensen en doelen. De tarieven zijn daarom niet op voorhand te geven. Je krijgt na de intake een prijsopgave van het voor jouw samengestelde pakket.